Poznáme prvé mená headlinerov budúcoročného Szigetu

13.12.2023 Celý región

Bratislava 13. decembra (TASR) - Budapeštiansky Sziget, jeden z najväčších európskych festivalov, oznamuje prvých headlinerov a 35 ďalších skvelých mien, ktoré vystúpia na Szigete 2024. Prvými známymi headlinermi sú Stormzy, Fred again.., Sam Smith a Martin Garrix. Ďalšími sú hviezdy, ako AMÉMÉ, Blondshell, Crystal Fighters, Eris Drew & Octo Octa či Fontaines D.C. Festival sa bude konať v Budapešti od 7. do 12. augusta. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Sziget každoročne zmení budapeštiansky ostrov Óbuda na Ostrov slobody, na ktorom sa počas šiestich dní zídu tisíce návštevníkov z viac ako 100 krajín sveta. V roku 2024 môžu hudobní nadšenci očakávať bohatú ponuku zábavy na viac ako 50 scénach oslavujúcich hudbu, divadlo, kabaret, komédiu či výtvarné umenie.

V roku 2024 privíta Sziget miláčika Veľkej Británie Fred again.., ktorý je preslávený svojím novátorským produkčným štýlom, v ktorom sa plynule miešajú žánre, ktoré poslucháčov privádzajú na vlnu eufórie, vzrušenia a nostalgie. Rozžiarený Sam Smith očaruje publikum po celom svete svojím hodvábnym, soulovým hlasom a odvážnymi vystúpeniami, a určite to tak bude aj na Szigete. Ešte viac charizmy z Veľkej Británie privezie na hlavné pódium Big Mike, známejší ako Stormzy, ktorý je preslávený svojou energickou šou a je najvšestrannejším hlasom grimeu. Dynamický line-up privíta aj medzinárodne uznávaného dídžeja a producenta Martina Garrixa, známeho svojimi EDM hitmi a pôsobivou zvukovou a svetelnou šou.
 

Vyberte región

mark